ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΗΕ: 3.500 άνθρωποι σκλάβοι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

15:49 - 19 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Περίπου 3.500 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πιστεύεται ότι κρατούνται ως σκλάβοι στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κυβερνούν με ιδιαίτερη σκληρότητα τις περιοχές που ελέγχουν, προβαίνοντας σε δημόσιες εκτελέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία ελέγχει επίσης μεγάλα τμήματα της γειτονικής Συρίας, έχει διαπράξει εκτεταμένες παραβιάσεις, οι οποίες "σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και πιθανώς της γενοκτονίας", επισημαίνει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του.


Η Αποστολή Αρωγής για το Ιράκ και το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υπολογίζουν ότι 3.500 άνθρωποι "κρατούνται σήμερα σε συνθήκες δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος".


"Αυτοί που κρατούνται είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά και προέρχονται από την εθνότητα των Γεζίντι, αλλά ένας αριθμός προέρχεται από άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες", αναφέρεται στην κοινή αυτή έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ και του γραφείου του που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.


Στην έκθεση αναφέρονται λεπτομερώς εκτελέσεις ανθρώπων διά πυροβολισμού ή αποκεφαλισμού, με μπουλντόζες ή καίγοντάς τους ζωντανούς ή ακόμη πετώντας τους από την οροφή κτιρίων.


Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για τη δολοφονία παιδιών στρατιωτών και έχει επαληθεύσει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για την απαγωγή 800 έως 900 παιδιών στη Μοσούλη για να υποβληθούν σε στρατιωτική και θρησκευτική εκπαίδευση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.