ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MarketWatch: Η κατάρρευση των αγορών ωθεί την αγορά κατοικιών

17:43 - 19 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
MarketWatch: Η κατάρρευση των αγορών ωθεί την αγορά κατοικιών
Η αγορά κατοικιών έχει αρχίσει να ευνοείται από την πρόσφατη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και από τις νέες ανησυχίες που προκαλεί η κινεζική οικονομία.

Ειδικότερα οι πωλήσεις κατοικιών έχουν αρχίσει ήδη να κερδίζουν έδαφος πολύ πριν την τελευταία μείωση των επιτοκίων. Η αγοροπωλησία σπιτιών για το τέλος του 2015 αναμένεται να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που έφτασε ποτέ πριν την μεγάλη ύφεση, σύμφωνα με το MarketWatch.

Παράλληλα, ο δείκτης κατασκευής νέων κατοικιών αναμένεται να αυξηθεί στα 1,19 εκατ. σπίτια τον Δεκέμβριο. Αντιθέτως πριν έξι χρόνια κατασκευάζονταν λιγότερα από 600.000 νέα σπίτια.

Η πώληση των ήδη υπαρχόντων σπιτιών αναμένεται να αγγίξει τα 5,15 εκατομμύρια αυξάνοντας τον δείκτη πώλησης κατά 25% . Σύμφωνα, με πολλούς οικονομολόγους η ανοδική τάση αυτή θα συνεχιστεί και μέσα στο 2016.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, την αισιοδοξία των αμερικανών οικοδόμων δεν φαίνεται να μοιράζονται και οι κατασκευαστές. Οι πωλήσεις και το κέρδος είχε αρχίσει να μειώνεται κατά το παρελθόν λόγω του ισχυρού δολαρίου, της αδύναμης παγκόσμιας οικονομία και της πτώσης των εσόδων των εταιρειών ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.