ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πλούσιοι Κινέζοι "εκτόξευσαν" τον ιαπωνικό τουρισμό

11:07 - 20 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Οι πλούσιοι Κινέζοι "εκτόξευσαν" τον ιαπωνικό τουρισμό
Επίπεδο ρεκόρ άγγιξαν το 2015 οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ιαπωνία, όσο και τα χρήματα που ξόδεψαν, με τους πλούσιους Κινέζους να αδιαφορούν για την υποτίμηση του γουάν, όπως μεταδίδει το Bloomberg, και να κάνουν στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ένα σπάνιο οικονομικό δώρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ιαπωνία προσέλκυσε το 2015 19,7 εκατ. τουρίστες, οι οποίοι ξόδεψαν 3,5 τρισ. γεν (30 δισ. δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν σήμερα ο Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού και η κυβέρνηση. Ο αριθμός των τουριστών από την κινεζική ενδοχώρα διπλασιάστηκαν σε πέντε εκατομμύρια.

 

«Ο τουρισμός έχει σταθεί μια θετική παρουσία που υποστηρίζει την ανάπτυξη εν μέσω μιας κατά τα άλλα στάσιμης ιαπωνικής οικονομίας», ανέφερε η Ayako Sera, στρατηγική αναλύτρια μάρκετινγκ στη Sumitomo Mitsui Trust Bank. «Αλλά για να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης το 2016, η Ιαπωνία θα πρέπει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες. Και το να το κάνει αυτό καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται θα είναι αρκετά δύσκολο», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.