ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Έκρηξη σε σχολείο- Πέντε παιδιά στο νοσοκομείο

13:37 - 22 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Τουρκία: Έκρηξη σε σχολείο- Πέντε παιδιά στο νοσοκομείο
Πέντε μαθητές ενός σχολείου του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη μηχανισμού στην αυλή του σχολείου τους. Η πράξη αποδίδεται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η έκρηξη προκλήθηκε σε δημοτικό σχολείο του Μπαγλάρ την ώρα που οι μαθητές ήταν στην αυλή για το διάλειμμά τους, όπως τουλάχιστον δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφαλείας στο Γαλλικό πρακτορείο.

 

Τον εκρηκτικό μηχανισμό έριξε στην αυλή περαστικός, όπως τουλάχιστον δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι πέντε μαθητές που τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών, βρίσκονται στο νοσοκομείο αλλά δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

 

Έπειτα από την κατάπαυση πυρός που διήρκησε για πάνω από δύο χρόνια, η σύγκρουση μετακή ανταρτών του PKK και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ξεκίνησε και πάλι το προηγούμενο καλοκαίρι.

 

Μία εβδομάδα πριν, ένα φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη μπροστά σε αστυνομικό τμήμα της Τσινάρ στο νότιο τμήμα του Ντιγιάρμπαρκιρ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και πέντε αμάχους μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.