ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Εντοπίστηκαν εστιατόρια που χρησιμοποιούσαν όπιο στα φαγητά!

14:18 - 22 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Κίνα: Εντοπίστηκαν εστιατόρια που χρησιμοποιούσαν όπιο στα φαγητά!
Τουλάχιστον 35 εστιατόρια σε ολόκληρη την Κίνα εντοπίστηκαν να κάνουν παράνομη χρήση οπίου ως καρύκευμα.

Τα πέντε από τα εστιατόρια αυτά διώκονται ενώ τα υπόλοιπα 30 βρίσκονται υπό έρευνα σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου τροφίμων της χώρας.

 

Οι τοπικές αρχές καλούνται να βοηθήσουν τους ερευνητές προκειμένου να εντοπίσουν την πηγή από την οποία τα εστιατόρια προμηθεύονται την παπαρουνόσκονη που περιέχει χαμηλή ποσότητα οπίου και την οποία χρησιμοποιούσαν ως καρύκευμα.


Το 2012, επτά εστιατόρια στην επαρχία Ningxia έκλεισαν για τη χρήση οπίου και στην επαρχία Guizhou το 2004 αρχές έκλεισαν 215 μονάδες για παρόμοια αδικήματα.
Μία από τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστολή φέρεται να είναι και μία δημοφιλής αλυσίδα εστιατορίων στο Πεκίνο.


Ο γενικός διευθυντής της αλυσίδας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό έρευνα και δήλωσε ότι μπορεί να αγόρασαν άθελά τους το συγκεκριμένο καρύκευμα ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.


Η Κίνα έχει πληγεί από μια σειρά τροφικών σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.


Το 2008, έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 300.000 αρρώστησαν από γάλα σε σκόνη που βρέθηκε να είναι μολυσμένο με μελαμίνη, μία βιομηχανική χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά και τα λιπάσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 22 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.