ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα της Λαγκάρντ

16:36 - 22 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα της Λαγκάρντ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για δεύτερη θητεία, αφού εξασφάλισε την υποστήριξη σημαντικών διεθνών παραγόντων.

«Ναι, είμαι υποψήφια για δεύτερη θητεία» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μία ημέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης της θέσης του επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

 

"Είχα την τιμή να λάβω την υποστήριξη παραγόντων μόλις άρχισε η διαδικασία", δήλωσε, την επομένη της έναρξης της υποβολής υποψηφιοτήτων για τη διαδοχή της, επισημαίνοντας κυρίως τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Κίνα.


Έξι μήνες πριν από τη λήξη της πρώτης πενταετούς θητείας της, η Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ, που είναι ο κύριος μέτοχος του ΔΝΤ και η στήριξή του είναι απαραίτητη, συνηθίζουν να ανακοινώνουν τη θέση τους στο τέλος της διαδικασίας. Ανέφερε ωστόσο πρόσφατες ευνοϊκές δηλώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

 

Η πρώτη πενταετής θητεία της Λαγκάρντ λήγει στις 5 Ιουλίου, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ Αλεξέι Μόζιν δήλωσε πως το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής έως τις αρχές Μαρτίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.