ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρησε για δεύτερο μήνα η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη

12:59 - 25 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Υποχώρησε για δεύτερο μήνα η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη
Η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε για δεύτερο μήνα τον Ιανουάριο σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo υποχώρησε στις 107,3 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 108,6 μονάδων τον Δεκέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, έκαναν λόγο για πτώση στις 108,4 μονάδες.

Η γερμανική μεταποίηση βρίσκεται σε κίνδυνο από την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου, με την ασθενέστερη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας των τελευταίων δύο δεκαετιών, να οδηγεί τις αγορές σε αναστάτωση και το ΔΝΤ να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις του για το 2016.

Ακόμη και έτσι, η Bundesbank παραμένει αισιόδοξη ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν, και προβλέπει ότι τα χαμηλά επιτόκια και η μείωση της ανεργίας συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εγχώρια ζήτηση.

"Τα μεγαλύτερα οικονομικά ρίσκα, ιδιαίτερα η αβεβαιότητα για την κινεζική οικονομία, επηρεάζουν τις επιχειρηματικές προσδοκίες, ιδιαίτερα στην μεταποίηση που εξαρτάται από τις εξαγωγές", αναφέρει σε note της η DZ Bank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.