ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Αποσύρθηκε η στολή της ντροπής

14:38 - 25 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Amazon: Αποσύρθηκε η στολή της ντροπής
Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών πωλήσεων Amazon, προχώρησε στην απόσυρση μίας αποκριάτικης στολής βρετανικής εταιρείας με τίτλο «πρόσφυγας εν καιρώ πολέμου», από τον ηλεκτρονικό της κατάλογο στην Ιταλία, μετά τις καταγγελίες για αναισθησία εν καιρώ μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής της μεγαλύτερης καθολικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Caritas», κατήγγειλε την πώληση του κουστουμιού ως «αναίσχυντη»με το σκεπτικό ότι δεκάδες παιδιά προσφύγων πεθαίνουν κάθε μέρα στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη. Ζήτησε μάλιστα από την βρετανική εταιρεία «Fancy Me» να δωρίσει τα χρήματα από τις έως τώρα πωλήσεις της αποκριάτικης στολής σε σωσίβια ή άλλους τρόπους ενίσχυσης των παιδιών – προσφύγων.

 

Πολλοί ήταν οι Ιταλοί πελάτες που «έπεσαν» επάνω στη συγκεκριμένη στολή αναζητώντας κουστούμια για το Καρναβάλι της Βενετίας.

 

Το κουστούμι, που εξακολουθεί να πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχει πλέον στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Amazon στην Ιταλία, περιγράφεται ως φόρεμα εποχής του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδιά που εμφανίζονται στη διαφήμιση ντυμένα με ενδυμασία της δεκαετίας του ’40, περιγράφονται ως ορφανά ενώ κουβαλούν μικρές βαλίτσες. Σύμφωνα με το Amazon, η συγκεκριμένη στολή πωλείται συνήθως με άλλα αναμνηστικά πολέμου.

 

Μάλιστα, οι διαμαρτυρίες πως τα παιδιά μπορεί και να σκεφτούν να ντυθούν ως πρόσφυγες αντί για Πινόκιο ή πριγκίπισσες έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά την καταδίκη του από άρθρο στο καθολικό περιοδικό «Famiglia Cristiana».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.