ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μηνύσεις απειλεί η Ρωσία τη Βρετανία

17:29 - 26 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Με μηνύσεις απειλεί η Ρωσία τη Βρετανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών απείλησε σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση με μηνύσεις λόγω της έρευνας που διεξάγεται γύρω από το θάνατο του πράκτορα της KGB , Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Σύμφωνα με το Λονδίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ενέκρινε τη δολοφονία του πράκτορα.

Μία ανεξάρτητη έρευνα για τη δολοφονία του πρώην Ρώσου κατασκόπου που διεξάγεται στο Λονδίνο, αποφάνθηκε ότι ο Λιτβινένκο "δηλητηριάστηκε σκόπιμα" σε μία επιχείρηση που "κατά πάσα πιθανότητα" ενέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν το 2006.

 

Η συγκλονιστική έρευνα πυροδότησε μια διεθνή διπλωματική διένεξη μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον να λέει ότι αυτό που συνέβη ήταν "απολύτως τρομακτικό".

 

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους ένα "πολιτικοποιημένο αστείο".

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η έρευνα θα "περιπλέξει σοβαρά" τους δεσμούς της Ρωσίας με το Λονδίνο ενώ πρόσθεσε ότι "ειπώθηκαν πολύ σοβαρές κατηγορίες κατά της ρωσικής ηγεσίας, αλλά δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία" και απείλησε τη βρετανική κυβέρνηση με μηνύσεις.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.