ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών μετά από ισχυρισμούς περί χρηματισμού

12:22 - 28 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών μετά από ισχυρισμούς περί χρηματισμού
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Akira Amari, έπειτα από ισχυρισμούς περί χρηματισμού του, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιαπωνική οικονομία. Την παραίτηση του έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ανακοινώνοντας την ανάληψη της θέσης από τον Nobuteru Ishihara, πρώην στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Amari θεωρείτο ως ο πιο ισχυρός υπουργός της κυβέρνησης του Shinzo Abe, καθώς ηγήθηκε των συζητήσεων για το Σύμφωνο Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού και υλοποίησε τη στρατηγική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Amari απολογήθηκε για το σκάνδαλο και εξήγησε ότι τα χρήματα που δέχτηκε ήταν πολιτικές δωρεές. Ωστόσο, τόνισε ότι επιβάλλεται να αναλάβει τις ευθύνες για ό,τι συνέβη στο γραφείο του.

 

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Shukan Bunshun, ο κ. Amari και το προσωπικό του δέχτηκαν από μια κατασκευαστική εταιρία ποσό που ανέρχεται στα 12 εκατ. γεν.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας δήλωσε πως ο κ. Amari δέχτηκε δύο φακέλους με 500.000 γεν ο καθένας, ενώ πρόσθεσε πως είχαν προηγηθεί και άλλοι χρηματισμοί.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Amari είναι ο τέταρτος υπουργός Οικονομικών που παραιτείται λόγω χρηματισμού.

 

«Θέλουμε από τον κ. Ishihara να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την ιαπωνική οικονομία», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, έπειτα από τον ορισμό του νέου υπουργού.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 28 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.