ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Zuckerberg: Εκτοξεύεται οικονομικά ο Mr Facebook

22:18 - 28 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Zuckerberg: Εκτοξεύεται οικονομικά ο Mr Facebook
Ο ιδρυτής του Facebook και πρόσφατα πατέρας, Mark Zuckerberg, κατάφερε να γίνει ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index), o Zuckerberg είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 5,5 δισ. δολ., στον "απόηχο" των εσόδων – ρεκόρ που ανακοίνωσε χθες το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως.

 

Αυτό ήταν αρκετό ώστε η καθαρή αξία της περιουσίας του 31χρονου Zuckerberg να εκτοξευθεί στα 47 δισ. δολ., ξεπερνώντας τα 45,3 δισ. δολάρια των αδελφών Charles και David Koch.


Το Facebook ανακοίνωσε άνοδο 52% στις πωλήσεις και καθαρά κέρδη 1,56 δισ. δολ., στο τέταρτο τρίμηνο, με τους ενεργούς χρήστες του κάθε μήνα να υπερβαίνουν το 1,59 δισ. δολ..


Σε ό,τι αφορά στους πέντε δισεκατομμυριούχους που διατηρούν τη θέση τους πάνω από τον Zuckerberg, μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, έχουν χάσει συνολικά 24 δισ. δολ., μετά και από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, οπότε και οι μετοχές γνώρισαν "βουτιά", εν μέσω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.


Μάλιστα, ο Zuckerberg είναι ο ένας εκ των τριών δισεκατομμυριούχους - μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη - που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.


Ειδικότερα, η λίστα με τους έξι πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και η καθαρή αξία της περιουσίας τους διαμορφώνεται ως εξής, σύμφωνα με το Bloomberg:


Bill Gates - 77,9 δισ. δολ.


Amancio Ortega - 70,2 δισ. δολ.


Warren Buffett - 59,1 δισ. δολ.


Jeff Bezos - 51,9 δισ. δολ.


Carlos Slim - 47,8 δισ. δολ.


Mark Zuckerberg - 47 δισ. δολ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.