ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Στο στόχαστρο των αρχών για φοροαποφυγή

00:02 - 29 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Google: Στο στόχαστρο των αρχών για φοροαποφυγή
Αν και η εταιρία ισχυρίζεται πως πληρώνει φόρους σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, πηγές αναφέρουν πως ερευνάται για φοροαποφυγή 250 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, η Alphabet προχώρησε σε σχετικό διακανονισμό 130 εκατ. στερλινών στη Βρετανία.

Η Google βρίσκεται υπό έρευνα στην Ιταλία για υποτιθέμενη φοροαποφυγή συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2009-2013. Ένα 20% του ποσού αυτού αντιστοιχεί σε πωλήσεις που κατέγραψε η εταιρία πέρυσι στη χώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

 

Η ιταλική οικονομική αστυνομία πρόκειται να ειδοποιήσει την Google με υπόμνημα σχετικά με την έρευνα «μέσα στις επόμενες ώρες», ενώ εκπρόσωπος της αρχής επιβεβαίωσε τη δήλωση αυτή που αναφέρθηκε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

 

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Google ισχυρίστηκε ότι η εταιρία πληρώνει φόρους σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ εξακολουθεί να εργάζεται με τις αρχές όποτε είναι απαραίτητο.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η μαμά εταιρία της Google, Alphabet, συμφώνησε να πληρώσει 130 εκατ. στερλίνες σε φορολογικό διακανονισμό με τις βρετανικές αρχές. Η συμφωνία πυροδότησε αντιδράσεις καθώς πολιτικοί της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υπόθεση.

 

Η εταιρία ανέφερε πως θα υιοθετήσει νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη φορολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πως η διευθέτηση στην οποία προχώρησε καλύπτει φόρους μέχρι και του 2005.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 28 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.