ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Αμετάβλητα τα επιτόκια για τέταρτο συνεχόμενο μήνα

14:26 - 29 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ρωσία: Αμετάβλητα τα επιτόκια για τέταρτο συνεχόμενο μήνα
Η ρωσική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, προειδοποιώντας ότι μπορεί να συσφίξει την πολιτική της εάν ενταθούν οι πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει στο 11%, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Και οι 42 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι δεν θα σημειωθεί αλλαγή. Οι φορείς χάραξης πολιτικής ανακάλεσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την χαλάρωση, προειδοποιώντας αντί αυτού ότι "δεν μπορούν να αποκλείσουν" μια αύξηση των επιτοκίων.


"Εάν οι πληθωριστικοί κίνδυνοι ενισχυθούν, η Τράπεζα της Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλείσει μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υποστηρίζεται ακόμη ότι εξαιτίας άλλης μίας πτώσης των πετρελαϊκών τιμών, οι μηνιαίες τιμές καταναλωτή σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό επίπεδο, με έναν μεγαλύτερο κίνδυνο επιτάχυνσης του πληθωρισμού. Η επιδείνωση στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων θα απαιτήσει μια περαιτέρω προσαρμογή της ρωσικής οικονομίας.


Οι μεταβολές στο πετρέλαιο έχουν πλήξει και το ρούβλι, αφήνοντας την Ρωσία αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να βρεθεί σε ύφεση για δεύτερη χρονιά, αφού οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν εκ νέου την πτώση τους στις αρχές του 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.