ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Παγώνει μισθούς και προσλήψεις για μείωση κόστους 5 δισ.

10:31 - 01 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
HSBC: Παγώνει μισθούς και προσλήψεις για μείωση κόστους 5 δισ.
Πάγωμα σε προσλήψεις και μισθούς μέσα στο 2016 ανακοίνωσε η HSBC, σύμφωνα με το Reuters. Το μήνυμα εστάλη στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του προσωπικού της τράπεζας στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς τα μέτρα που έχει λάβει η διοίκηση ώστε να μειωθεί το λειτουργικό της κόστος και ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Stuart Gulliver, περιέγραψε ένα τριετές σχέδιο που περιελάμβανε το κλείσιμο ζημιογόνων μονάδων και απολύσεις, στην προσπάθεια βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας εν μέσω αυξανόμενων δαπανών για συμμόρφωση με νόμους και δικαστικές αποφάσεις.

 

Με βάση το τριετές πρόγραμμα, η HSBC θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά 10%, δηλαδή κατά 22.000-25.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα στοχεύει σε μείωση δαπανών κατά 4,5-5 δισ. δολαρίων. Επίσης, αναζητά αγοραστή για τις δραστηριότητές της στην Τουρκία.

 

Σημειώνεται πως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Credit Suisse και η Deutsche Bank, επίσης προχωρούν σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 01 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.