ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάμπριελ: Μείωση των μεταναστών στη Γερμανία

20:16 - 02 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Γκάμπριελ: Μείωση των μεταναστών στη Γερμανία
Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία πρέπει να μειωθεί, προειδοποιεί με επιστολή του ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι τον φετινό Ιανουάριο οι εγγραφές μεταναστών τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά κρατίδια κατέγραψαν σχεδόν 92.000 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στο σύστημα EASY το οποίο συγκεντρώνει τα στοιχεία όσων διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και κατόπιν τους ανακατανέμει σε όλη τη χώρα με βάση τον πληθυσμό και τα φορολογικά έσοδα κάθε κρατιδίου.


Η απότομη αύξηση ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στη Γερμανία στα τέλη του 2015 καθυστέρησαν να καταχωριστούν στο σύστημα, υποστήριξε ένας ειδικός του υπουργείου Εσωτερικών.


Η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα «τεστ αντοχής» ανέφερε ο Γκάμπριελ στην επιστολή του που απευθύνεται στα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Η κυβέρνηση του Βερολίνου αλλά και τα κρατίδια και οι κοινότητες αρχίζουν να αισθάνονται «πώς εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις και πώς οι ακροδεξιοί λαϊκιστές παίζουν με τους φόβους των ανθρώπων», συνεχίζει ο ηγέτης του SPD και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.


«Για αυτόν τον λόγο η Ευρώπη θα πρέπει να πετύχει, κατά το πρώτο μισό του έτους, να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία κάθε χρόνο», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.