ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Σενάριο με αρνητικά επιτόκια στα stress tests του 2016

20:29 - 02 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Fed: Σενάριο με αρνητικά επιτόκια στα stress tests του 2016
Η Fed θα ελέγξει την ανθεκτικότητα των αμερικάνικων τραπεζών σε μια σειρά από δυνητικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πτώσης του επιτοκίου του αμερικάνικου 3μηνου εντόκου κάτω από το μηδέν για μια παρατεταμένη περίοδο.

Με τα επιτόκια σε διάφορες χώρες του κόσμου να έχουν βρεθεί σε αρνητικά επίπεδα, η Fed θέλει οι αμερικάνικες τράπεζες να ετοιμάσουν εναλλακτικά σενάρια για μια ανάλογη εξέλιξη και στις ΗΠΑ.

 

Στα ετήσια stress test για το 2016, η Fed ανέφερε ότι θα ελέγξει την ανθεκτικότητα των αμερικάνικων τραπεζών σε μια σειρά από δυνητικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πτώσης του επιτοκίου του αμερικάνικου 3μηνου εντόκου κάτω από το μηδέν για μια παρατεταμένη περίοδο.

 

«Το εξαιρετικά δυσμενές σενάριο χαρακτηρίζεται από βαθιά παγκόσμια ύφεση, συνοδευόμενη από περίοδο ισχυρών πιέσεων στο εταιρικό χρέος και αρνητικών αποδόσεων για τα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα των ΗΠΑ» ανέφερε η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωση των stress tests την περασμένη εβδομάδα.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην συγκεκριμένη προσομοίωση το ποσοστό της ανεργίας θα βρίσκεται στο 10%, στο ίδιο επίπεδο με το υψηλό που έπιασε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

 

«Το σενάριο αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη της Fed» επισήμανε η κεντρική τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.