ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι το δημοψήφισμα στη Βρετανία

11:09 - 03 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι το δημοψήφισμα στη Βρετανία
Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως εκτίμησε το National Institute for Economic and Social Research.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ινστιτούτο πλέον προβλέπει πως η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο από το χαμηλό ρεκόρ του τον Αύγουστο, δηλαδή έξι μήνες αργότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή του. Σε έκθεση του δημοσίευσε σήμερα, το NIESR προέβλεψε επίσης ότι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου θα αφήσουν τον πληθωρισμό στο 0,3% φέτος, από 1,1% που είχε προβλέψει τον Νοέμβριο.

 

Οι αξιωματούχοι της βρετανικής κεντρικής τράπεζας θα ανακοινώσουν την τελευταία απόφασή τους για τα επιτόκια αύριο, ενώ την ίδια ημέρα ο διοικητής της Μαρκ Κάρνεϊ πρόκειται να παρουσιάσει νέες οικονομικές προβλέψεις.

 

Αν και τα τελευταία δεδομένα κατέδειξαν πως η οικονομία είχε κάπως αυξημένη δυναμική στα τέλη του περασμένου έτους, το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο επηρεάζει τις προοπτικές.

 

Σημειώνεται πως τα επιτόκια της ΒοΕ διαμορφώνονται στο 0,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.