ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη:Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιανουάριο

12:28 - 03 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη:Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιανουάριο
Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης σύμφωνα με τους δείκτες PMI της εταιρείας ερευνών Markit.

Πιο αναλυτικά, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες διολίσθησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 53,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 54,3 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit. Η αρχική εκτίμηση τοποθετούσε τον δείκτη στις 53,5 μονάδες.

 

Ο δείκτης έχει συμπληρώνει 31 διαδοχικούς μήνες πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

 

Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 53,6 μονάδες από 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας αμετάβλητος έναντι της προκαταρκτικής μέτρησης.

 

Να σημειωθει ότι η Ιρλανδία παρέμεινε στην κορυφή της ανάπτυξης με τον δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλό έξι μηνών στις 61,1 μονάδες. Η Ισπανία και η Γαλλία κατέγραψαν υψηλά δύο μηνών στις 55,3 μονάδες και 50,2 μονάδες αντίστοιχα, ενώ η δραστηριότητα στη Γερμανία διολίσθησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 54,5 μονάδες. Η Ιταλία κατέγραψε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 53,8 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.