ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχούν τα κράτη-μέλη της Αν.Ευρώπης για τις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Μ. Βρετανίας

13:05 - 04 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ανησυχούν τα κράτη-μέλη της Αν.Ευρώπης για τις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Μ. Βρετανίας
Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία εμφανίζονται ανήσυχες ότι το σχέδιο Τούσκγια την παραμονή του Ηνωμένου Βασίλειου στην ΕΕ θα εισάγει διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων τους αναφέρει ο Guardian με αφορμή τις συζητήσεις ΕΕ - Μ. Βρετανίας για το νέο πλαίσιο εταιρικής σχέσης.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα κράτη μέλη από την Ανατολική Ευρώπη έχουν προειδοποιήσει ότι η υποστήριξή τους για το προσχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης της ΕΕ με στόχο τη διατήρηση της Βρετανίας στην Ευρώπη δεν είναι εγγυημένη, και επιθυμούν να εξετάσουν τις προτάσεις λεπτομερώς, καθώς ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα δεν μπορεί να είναι αποδεκτά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Daily Telegraph μάχη με τον ευρωσκεπτικισμό εντός του κόμματός του φαίνεται πως δίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς η Downing Street υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., σε αντίθεση με αρκετά από τα σημαντικά στελέχη των Συντηρητικών. Το θέμα γίνεται πολυπλοκότερο με την επικείμενη αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, καθώς πολλοί από τους κυβερνητικούς βουλευτές φοβούνται ότι δεν θα προταθούν ως υποψήφιοι για τις επόμενες εκλογές. «Μη σχηματίσετε γνώμη με βάση όσα σας πει η εκλογική σας περιφέρεια και μην ανησυχείτε για τη αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, μη ζυγίζετε τα πλεονέκτημα που μπορεί να προκύψουν με τη μια ή την άλλη άποψη, ψηφίστε με βάση την καρδιά σας, αν είναι σωστό για τη Βρετανία, τότε να το πράξετε», προέτρεψε τους βουλευτές του κόμματός του ο Κάμερον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.