ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάκερς επιτέθηκαν σε 20 εκατ. λογαριασμούς στην Alibaba

16:29 - 04 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Χάκερς επιτέθηκαν σε 20 εκατ. λογαριασμούς στην Alibaba
Χάκερς στην Κίνα προσπάθησαν σήμερα να αποκτήσουν πρόσβαση σε πάνω από 20 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Holding Ltd, χρησιμοποιώντας τη δική του υπηρεσία cloud computing, σύμφωνα με μια αναφορά στα κρατικά Μέσα ενημέρωσης η οποία και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Διαδικτυακού ρυθμιστή.

Οι αναλυτές τόνισαν πως το δημοσίευμα οδήγησε σε πτώση μέχρι και 3,7% στη μετοχή της Alibaba στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως η Alibaba εντόπισε την επίθεση «αμέσως», θύμισε στους χρήστες να αλλάξουν τα passwords τους και ανέφερε πως συνεργάζεται στενά με την αστυνομία στις έρευνες.

 

Εκπρόσωπος της Alibaba δε σχολίασε το πώς οι χάκερς κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία cloud της και ανέφερε πως «το σύστημα της Alibaba δεν παραβιάστηκε ποτέ».

 

Οι κινεζικές εταιρίες αγωνίζονται να αντιπαλέψουν ένα αυξανόμενο κύμα κυβερνοεπιθέσεων, ενώ ειδικοί στην ηλεκτρονική ασφάλεια αναφέρουν ότι οι εταιρίες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι οι άμυνες να αγγίξουν τα επίπεδα των αμερικανικών.

 

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, χάκερς απέκτησαν πρόσβαση με μια βάση δεδομένων 99 εκατομμυρίων usernames και passwords από μια σειρά ιστότοπους, με τη χρήση του cloud της Alibaba. Το αρμόδιο Υπουργείο και η εταιρία υποστήριξαν πως οι χάκερς έχουν συλληφθεί. Όπως αναφέρεται στο site του Υπουργείου, τα συστήματα της Alibaba έχουν ανακαλύψει και μπλοκάρει την μεγάλη πλειοψηφία των προσπαθειών πρόσβασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.