ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutche Bank: Έχουμε αρκετά χρήματα για να αποπληρώσουμε τα χρέη

13:13 - 09 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Deutche Bank: Έχουμε αρκετά χρήματα για να αποπληρώσουμε τα χρέη
Η γερμανική τράπεζα δημοσιοποίησε ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζομένους απ' τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Marcus Schenck που υπογραμμίζει ότι «η θέση της τράπεζας τόσο σε επίπεδο Κεφαλαίων όσο και διαχείρισης ρίσκου παραμένει ισχυρή», όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, προσπαθώντας να διαψεύσει τις φήμες ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογό της διότι η μετοχή της από την αρχή της χρονιάς καταγράφει απώλειες 37%, δήλωσε χτες Δευτέρα (8/2) μέσω επίσημης έκθεσης ότι η οικονομική της κατάσταση είναι τέτοια που της επιτρέπει να πληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις τόσο για το 2016 όσο και για το 2017.

 

Το κόστος προστασίας έναντι μίας στάσης πληρωμών από την Deutsche Bank έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, την ώρα που οι μετοχές της διαπραγματεύονται μόλις στο ένα τρίτο της αξίας ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

 

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος John Cryan δεν κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη με το σχέδιο του για περικοπές κόστους και το “χτίσιμο” Κεφαλαίων καθώς οι ευμετάβλητες αγορές απειλούν τα έσοδα και οι ανοικτές υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η τράπεζα απ' τις ρυθμιστικές Αρχές αυξάνουν την απειλή για νομικές χρεώσεις που θα πρέπει να έχει η Deutsche Bank για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

Τόσο η Deutsche Bank όσο και οι ανταγωνίστριες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse Group AG και Barclays Plc δέχονται μεγάλες πιέσεις από τις παγκόσμιες ρευστοποιήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί ακριβώς την ώρα που προωθούν φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στα σκέλη τιτλοποιήσεων.

 

Την ώρα που οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια απ' την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και την υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, το sell off καθιστά ακόμα πιο περίπλοκο το εγχείρημα καθώς μειώνονται τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική και καθιστά πιο ακριβή την έξοδο από συγκεκριμένους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται, κάτι που υπονομεύει τις προσπάθειες να μετατραπούν περισσότερα Κέρδη σε Κεφάλαια.

Κακή χρονιά το 2016

 

Ο Ιανουάριος σηματοδότησε το χειρότερο ίσως ξεκίνημα για την αναδοχή ομολόγων στην Δυτική Ευρώπη από το 2008, ενώ οι προμήθειες για τα υψηλών αποδόσεων ομόλογα υποχώρησαν κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freeman & Co.

 

Οι πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική υποχώρησαν 60% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg.

Οι μετοχές των τριών επενδυτικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει πάνω από 25% απ' την αρχή της χρονιάς, που τις τοποθετεί στις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

 

«Θα εξελιχθεί σε μία πραγματικά κακή χρονιά», σχολιάζει ο Lutz Roehmeyer, που βοηθά στη διαχείριση των 11 δισ ευρώ της LBB Invest στο Βερολίνο. Η τελευταία είναι τοποθετημένη σε μετοχές τραπεζών συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν τελικά να εγκαταλείψουν κάθε στόχο που έθεσαν για φέτος», προσθέτει.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.