ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Πιθανό Brexit θα άνοιγε μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας

13:37 - 15 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
HSBC: Πιθανό Brexit θα άνοιγε μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας
Πιθανό Brexit θα άνοιγε μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Stuart Gulliver, ο οποίος μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις περιφερειακές δραστηριότητες της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Gulliver, είναι προς το συμφέρον της τράπεζας να έχει παρουσία στη Γαλλία, με το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να της επιτρέπει μια ομαλότερη λειτουργία. 
Σε περίπτωση που υπάρξει Brexit, μέρος του προσωπικού της HSBC θα μπορούσε να μεταφερθεί στη Γαλλία, ανέφερε ο Gulliver, δείχνοντας ότι η τράπεζα έχει σχέδιο σε περίπτωση επιβεβαίωσης του αρνητικού σεναρίου. 
Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι νωρίτερα, η HSBC ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διατηρήσει την έδρα της στο Λονδίνο, εγκαταλείποντας την ιδέα μεταφοράς του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ.
Η απόφαση να παραμείνει στο Λονδίνο στηρίζει το κύρος της πόλης ως παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο (City), το οποίο έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις από αυστηρότερες ρυθμίσεις μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης καθώς και αυξημένα έξοδα.
Επίσης αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που οι αναλυτές προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις ενδεχόμενου Brexit στη βρετανική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.