ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ αποχωρήσεων εταιρειών από τη Βρετανία σε περίπτωση Brexit

11:07 - 16 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Μπαράζ αποχωρήσεων εταιρειών από τη Βρετανία σε περίπτωση Brexit
Σχεδόν το ένα τρίτο των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία θα έφευγαν από τη χώρα στην περίπτωση ενός Brexit, κατέδειξε γερμανική έρευνα που συμπεριέλαβε βρετανικές και γερμανικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τον Guardian, η έρευνα του thinktank Bertelsmann Foundation, στην οποία συμμετείχαν 700 εταιρίες, έδειξε πως το 29% των βρετανικών και γερμανικών εταιριών συνολικά είπαν πως είτε θα μειώσουν την παραγωγική ικανότητα στη χώρα, είτε θα μεταφερθούν εντελώς σε περίπτωση Brexit.

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό στον τομέα της τεχνολογίας, όπου το 41% είπε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή ή να μεταφερθεί. Στον λιγότερο μετακινούμενο τομέα μεταποίησης, το 26% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να φύγει από τη Βρετανία.

Μόλις ένα 13% πιστεύει πως ένα Brexit θα μπορούσε να αυξήσει την απασχόληση στη χώρα.

Αν και ο τραπεζικός τομέας της χώρας έχει ήδη στο παρελθόν εκφράσει την υποστήριξή του στην παραμονή στον Ηνωμένο Βασίλειο, η έρευνα του γερμανικού thinktank δείχνει παρόμοιο αίσθημα σε ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα. Τα τέσσερα πέμπτα των εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα και δραστηριοποιούνται στη λιανική, στην τεχνολογία, τη μεταποίηση, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τα οικονομικά, υποστήριξαν πως η Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ.

Οι τομείς που είναι πιο θετικοί στην παραμονή είναι η μεταποίηση, η τεχνολογία και η λιανική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.