ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Η ιστορία θα αποδείξει ότι η Μέρκελ είχε δίκιο

11:16 - 17 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Η ιστορία θα αποδείξει ότι η Μέρκελ είχε δίκιο
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι η Ευρώπη καταγράφει πρόοδο σε ότι αφορά τη μεταναστευτική κρίση ενώ επαινεί την καγκελάριο της Γερμανίας για την προσήλωσή της στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει μία μέρα πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με θέμα το προσφυγικό αλλά και τη διαμόρφωση της σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία, ότι η ιστορία θα αποδείξει ότι η Άνγκελα Μέρκελ και η φιλελεύθερη πολιτική της απέναντι στην κρίση ήταν σωστή.


"Επιτέλους βλέπουμε κάποια πρώτη πρόοδο", δηλώνει προσθέτοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μειώνεται. "Αλλά θα χρειασθεί χρόνος για να έχουν αποτέλεσμα όλα τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί εδώ και εβδομάδες και μήνες στην Ευρώπη", λέει.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, είναι υποχρέωση του αρχηγού μίας κυβέρνησης να επιμένει στην πολιτική του ακόμα και υπό κράτος πίεσης ενώ προβλέπει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα υπερισχύσει των επικριτών της.


"Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική την οποία εκείνη και εγώ υποστηρίζουμε θα κυριαρχήσει. Είναι ένδειξη πολιτικής ισχύος να λέμε ότι μπορούμε να το επιτύχουμε. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παράδοση στους λαϊκιστές", λέει.


Ο πρόεδρος της επιτροπής συγκρίνει ακόμα την αποφασιστικότητα της Άνγκελα Μέρκελ με τη στάση που τήρησε ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, που προχώρησε στην ενοποίηση της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 παρά τις επικρίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.