ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Αποχώρησε η Τιμοσένκο από τον κυβερνητικό συνασπισμό

17:02 - 17 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Αποχώρησε η Τιμοσένκο από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Το κόμμα «Πατρίδα» της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο αποφάσισε σήμερα να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την απόρριψη από τη Βουλή πρότασης δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος "έλαβε τη μόνη δυνατή απόφαση: αποχώρηση από τον συνασπισμό", έγραψε η Γιούλια Τιμοσένκο στη σελίδα της στο Facebook, καλώντας και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.


"Πρέπει να δηλώσουμε πως ο φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός στο κοινοβούλιο ουδέποτε υπήρξε. Αυτό που υπήρχε ήταν ένας αδιαφανής συνασπισμός ολιγαρχικών φατριών, ο οποίος σχημάτισε την κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα"  δήλωσε η Τιμοσένκο σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

 

Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ κατάφερε να "επιβιώσει" χθες από την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εις βάρος του στο κοινοβούλιο αν και ο αρχηγός του κράτους, Πέτρο Ποροσένκο είχε ζητήσει την αποπομπή του μετά από μία σειρά σκανδάλων.

 

194 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής η οποία όμως για να εγκριθεί απαιτούσε τις ψήφους τουλάχιστον 226 βουλευτών.

Το αποτέλεσμα εξασφαλίζει πως ο Γιατσενιούκ και η κυβέρνησή του δεν κινδυνεύουν από οποιαδήποτε πρόταση μομφής μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου στις 22 Ιουλίου, όπως προβλέπει το ουκρανικό Σύνταγμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.