ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρόσφυγες στήριξαν τη γερμανική οικονομία

14:26 - 23 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Οι πρόσφυγες στήριξαν τη γερμανική οικονομία
Οι κρατικές δαπάνες που είχαν στόχο εν μέρει να καλύψουν το κόστος φιλοξενίας και φροντίδας για τους πρόσφυγες, αλλά και οι υψηλότερες επενδύσεις, διατήρησαν σταθερό το ρυθμό της γερμανικής οικονομικής ανάπτυξης στο 0,3% το τέταρτο τρίμηνο, υπεραντισταθμίζοντας τη μείωση των εξαγωγών.

Η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, ανακοίνωσε ότι οι κρατικές δαπάνες που αυξήθηκαν κατά 1,0% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, συνεισέφεραν κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.


Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4% σε τριμηνιαία βάση, συνεισφέροντας 0,4 της ποσοστιαίας μονάδας στην ανάπτυξη. Βαρίδι ήταν το εμπόριο, καθώς αφαίρεσε 0,5 της ποσοστιαίας μονάδας από την ανάπτυξη.


Η Γερμανία δαπανεί δισεκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση, την ενσωμάτωση και την εύρεση εργασίας για τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα, ο αριθμός των οποίων έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ.

Παράλληλα, τα επίπεδα ρεκόρ της απασχόλησης, οι αυξανόμενοι μισθοί, ο χαμηλός πληθωρισμός και τα φθηνότερα καύσιμα έχουν ενισχύσει τις ιδιωτικές δαπάνες. Αυτό βοηθά να αντισταθμιστεί η μείωση των εξαγωγών, που παραδοσιακά είναι ο μοχλός ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.