ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FIFA: Σκιές διαφθοράς πάνω από τις κάλπες!

16:47 - 23 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
FIFA: Σκιές διαφθοράς πάνω από τις κάλπες!
Η αναστάτωση στη FIFA, που συγκλονίζεται από σκάνδαλα χρηματισμού, δεν έχει τέλος.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ετοιμάζεται για την εκλογή νέου προέδρου την Παρασκευή, ωστόσο την ίδια στιγμή ένας εκ των υποψηφίων προσφεύγει στο CAS επιδιώκοντας την αναβολή της διαδικασίας!

 

Ειδικότερα, οι δικηγόροι του Πρίγκιπα Αλί μπιν αλ-Χουσεΐν με αίτημά τους ζητούν την αναβολή των επερχόμενων εκλογών καθώς ισχυρίζονται πως «μαγειρεύονται» ψήφοι λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου!

 

Η πλευρά του αλ-Χουσεΐν θεωρεί πως «διαμεσολαβητές» προσφέρουν χρήματα στις 209 Ομοσπονδίες προκειμένου να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Ο αλ-Χουσεΐν θέτει με λίγα λόγια θέμα διαφθοράς, τη στιγμή που η FIFA τους τελευταίους μήνες έχει ταρακουνηθεί συθέμελα από τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην οκταετή ποινή αποκλεισμού των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί από το ποδόσφαιρο.

 

Ο δεύτερος ενδοιασμός του αλ-Χουσεΐν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δύο φαβορί για την προεδρία, ο Σεΐχης Σαλμάν και ο Τζιάνι Ινφαντίνο υποστηρίζονται ανοικτά από τις Ομοσπονδίες τους, την Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την UEFA αντίστοιχα, και θεωρεί την υποστήριξη αυτή άδικη, από τη στιγμή που μπορεί να κατευθύνει την ψηφοφορία των Ομοσπονδιών που ανήκουν σε αυτές.

 

Όσον αφορά τον τρίτο επιχείρημα του αλ-Χουσεΐν, έχει να κάνει με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Μισέλ Πλατινί, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί. Ο αλ-Χουσεΐν υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο παραβαίνει τους κανόνες της εκλογικής διαδικασίας από τη στιγμή που ο Γάλλος παράγοντας έχει τιμωρηθεί για συμμετοχή του στα σκάνδαλα της FIFA.

 

Πάνω σε αυτούς τους τρεις ισχυρισμούς ο Πρίγκιπας αλ-Χουσεΐν στηρίζεται ώστε να αναβάλει τις εκλογές της FIFA στις 26 του Φλεβάρη καταθέτοντας το επίσημο αίτημά του στο CAS, το οποίο πλέον καλείται να αποφασίσει αν αυτό έχει βάση ώστε να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.