ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Δεν θα διστάσει να αναλάβει νέα μέτρα η BoJ

11:20 - 24 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Δεν θα διστάσει να αναλάβει νέα μέτρα η BoJ
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα δεν θα διστάσει να δράσει εάν η μεταβλητότητα στις αγορές απειλήσει τις προσπάθειες της να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Μιλώντας στο ιαπωνικό κοινοβούλιο, ο Kuroda δήλωσε ότι αν και η κεντρική τράπεζα δεν έχει στόχο τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, θα πρέπει να πάρει βήματα στην περίπτωση που οι εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές απειλήσουν να πλήξουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη ή να καθυστερήσουν την επιστροφή του πληθωρισμού πιο κοντά στον στόχο.

 

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους πίσω από τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας τον Ιανουάριο αυτού του έτους και τον Οκτώβριο του 2014 να επεκτείνει το πρόγραμμα τόνωσης με κινήσεις σχεδιασμένες για να αποτρέψουν έναν αρνητικό κύκλο υποχώρησης των τιμών και αδύναμης ανάπτυξης, δήλωσε.

 

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές για να καθορίσουμε αν θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην εξέλιξη της οικονομίας και των τάσεων στις τιμές και εφόσον κρίνουμε ότι θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις, δεν θα διστάσουμε να εξετάσουμε αντίμετρα», δήλωσε ο Kuroda.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 24 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.