ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Αυξάνει αποθεματικά για πιθανές ζημιές από ενεργειακά δάνεια

12:10 - 24 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
JP Morgan: Αυξάνει αποθεματικά για πιθανές ζημιές από ενεργειακά δάνεια
Η JP Morgan προσθέτει ακόμα άλλο στρώμα στο κεφαλαιακό «μαξιλάρι» της έναντι απωλειών από δάνεια στους τομείς ενέργειας, μετάλλων και μεταλλευτικών εταιρειών, εξοικονομώντας 600 εκατ. δολάρια για ενδεχόμενες ζημίες, ανακοίνωσαν στελέχη της την Τρίτη.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα προειδοποίησε ότι κατά το α' τρίμηνο τα κέρδη της από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά περίπου 25% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα από τις παραπάνω αγορές κατά 20% μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Και οι μετοχές της κινούνται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από την ημέρα που προέβη στις παραπάνω προειδοποιήσεις.

 

Πάντως, ο CEO, Jamie Dimon, ανέφερε ότι η εταιρεία του είναι κερδοφόρα και ότι είναι ευτυχής που τοποθέτησε πάνω από 26 εκατ. δολ. από τα προσωπικά του κεφάλαια για να αγοράσει 500.000 μετοχές στις 11 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 4%, αποδίδοντάς του καθαρό κέρδος περί τα 2 εκατ. δολ.

 

Την ίδια ώρα, η αμερικάνικη τράπεζα προβλέπει ότι αν η τιμή του αργού πετρελαίου παραμείνει κάτω από τα 25 δολάρια το βαρέλι, θα εξοικονομήσει άλλο 1,5 δισ. δολ. για να καλύψει πιθανές ζημίες τους επόμενους 18 μήνες.

 

«Έχουμε κάνει σχετικά συντηρητικές προβλέψεις» δήλωσε η CFO, Marianne Lake σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη. Όπως μεταδίδει το CNBC, στελέχη της τράπεζας ανέφεραν ότι η τράπεζα είχε ετοιμάσει «μαξιλάρι» 815 εκατ. δολαρίων ως το τέλος του 2015 για δάνεια στον τομέα της ενέργειας και πρόσθεσε 500 εκατ. δολάρια ακόμα. Στους τομείς των μετάλλων και των εξορυκτικών, όπου είχε συγκεντρώσει αποθεματικά κεφάλαια 240 εκατ. δολαρίων, η τράπεζα πρόσθεσε ακόμα 100 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.