ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα στην Ουγγαρία για τους πρόσφυγες

17:29 - 24 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Δημοψήφισμα στην Ουγγαρία για τους πρόσφυγες
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ. Δημοψήφισμα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ούρμπαν.

"Η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων ανακατανομής" των προσφύγων, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ορμπάν, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική παράταξη. Η κυβέρνησή του είχε ήδη προσφύγει τον Δεκέμβριο ενώπιον της ευρωπαϊκης δικαιοσύνης κατά των ποσοστώσεων μετεγκατάστασης που υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 από την ΕΕ.


Ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε κάποια ημερομηνία για το δημοψήφισμα.


Όπως έκανε γνωστό ο Ορμπάν, το ερώτημα που θα τεθεί στους Ούγγρους ψηφοφόρους θα είναι το ακόλουθο: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατάξει μία υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων προσφύγων στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;»


Ο Ορμπάν, η αντιπροσφυγική ρητορική του οποίου είναι πολύ έντονη, εκτιμά ότι δεν είναι δυνατό "να παίρνουμε πάνω στην πλάτη λαών, ενάντια στη βούληση λαών, αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους και τη ζωή των μελλοντικών γενεών", καθώς θεωρεί ότι οι ποσοστώσεις αυτές "θα αναδιαμορφώσουν την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα της Ευρώπης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.