ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση

13:17 - 25 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Citi: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση
Σαφή προειδοποίηση πως οι κίνδυνοι να εισέλθει η παγκόσμια οικονομία σε ύφεση αυξάνονται απηύθυνε η Citigroup σε νέα της έκθεση.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά επισφαλές περιβάλλον για τις παγκόσμιες αγορές και για τα περιουσιακά στοιχεία μετά από δύο έως τρία χρόνια σχετικής ηρεμίας», δήλωσε η Citigroup, επισημαίνοντας ότι η παγκόσμια ανάπτυξη ήταν «ασυνήθιστα αδύναμη» κατά το δ' τρίμηνο περίπου 2% σε ετήσια βάση.

 

«Η πιο πρόσφατη επιδείνωση της παγκόσμιας προοπτικής οφείλεται σε μια μέτρια επιδείνωση των προοπτικών για τις προηγμένες οικονομίες, μια αύξηση της αβεβαιότητας σχετικά με τις προοπτικές των προηγμένων οικονομιών» (κυρίως για τις ΗΠΑ) και σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών παντού», επισήμανε η τράπεζα.

 

Ταυτόχρονα, τα μακροοικονομικά στοιχεία παραμένουν αδύναμα, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για μια διαρθρωτική και κυκλική επιβράδυνση στην Κίνα και ένα μη βιώσιμο νομισματικό καθεστώς, προσθέτει η τράπεζα.

 

Η τράπεζα εκτιμά πως η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 2,5% αυτό το έτος, με βάση τις επίσημες στατιστικές ωστόσο, αυτές οι προβλέψεις είναι πολύ χαμηλότερες από το 3,4% που προβλέπει το ΔΝΤ για φέτος και 3,1% για το 2015.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 25 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.