ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Υποβάθμιση της πρόβλεψης για παγκόσμια ανάπτυξη

17:28 - 25 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Citi: Υποβάθμιση της πρόβλεψης για παγκόσμια ανάπτυξη
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citi τα σημάδια επιδείνωσης στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη αλλά και ο κίνδυνος του Brexit φαίνεται να αυξάνουν τα ρίσκα επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας ενώ η πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία το 2016 υποβαθμίστηκε στο 2,5%.

O κίνδυνος η παγκόσμια ανάπτυξη να πέσει κάτω από το επίπεδο του 2% έχει αυξηθεί υποστηρίζει η Citigroup, προειδοποιώντας ότι ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη εμφανίζουν σημάδια επιδείνωσης.

 

Οι αναλυτές της τράπεζες μείωσαν την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 στο 2,5%, από 2,7% τον Ιανουάριο. Στα μέσα του 2015 προέβλεπαν ανάπτυξη 3,4%.

 

«Εφόσον τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας είναι σωστά, η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 πιθανότατα θα είναι λίγο πάνω από το 2% σε ετήσια βάση» γράφουν αναλυτές του διεθνούς οίκου.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η μέτρηση μπορεί να υποχωρήσει και κάτω από το 2%, αν συνεχιστούν τα προβλήματα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε περαιτέρω σημάδια ότι η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, αλλά με έμφαση αυτήν την φορά στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η βασική πηγή απογοήτευσης προερχόταν από τις αναδυόμενες οικονομίες» επισημαίνουν οι αναλυτές της ομάδες του επικεφαλής οικονομολόγου της Citi, William Buiter.

 

Οι ίδιοι σημειώνουν πως αναμένουν περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Αναφέρουν επίσης πως το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή στην E.E. αποτελεί ένα επιπρόσθετο ρίσκο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Ένα «Brexit» θα έπληττε εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.