ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Ζορισμένες οι κεντρικές τράπεζες

09:52 - 26 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
JP Morgan: Ζορισμένες οι κεντρικές τράπεζες
Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν από μόνες τους να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, σχολίασε σήμερα ο πρόεδρος της JPMorgan Chase International και πρώην διοικητής της Τράπεζας του Ισραήλ, Jacob Frenkel.

 

Μιλώντας στο CNBC ενόψει της G20 την Παρασκευή, ο Frenkel ανέφερε πως η λύση στο πρόβλημα της επιβραδυμένης ανάπτυξης έγκειται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Δεν πιστεύω πως το πρόβλημα σήμερα είναι ένα πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας ή ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί από τις κεντρικές τράπεζες», τόνισε, «στην πραγματικότητα οι κεντρικές τράπεζες είναι ήδη καταβεβλημένες και πολύ ζορισμένες».

Μεταξύ των διαρθρωτικών πολιτικών που χρειάζεται να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις, θα ήταν μια βελτίωση στην ευελιξία του οικονομικού συστήματος, καθώς και η τόνωση της κινητικότητας και της λειτουργίας των αγορών εργασίας, υποστήριξε.

Τα σχόλια του Frenkel έρχονται καθώς οι αγορές αναμένουν από τις οικονομίες της G20 να κάνουν κάτι για την αβέβαιη παγκόσμια μακροοικονομική προοπτική και την αναταραχή στις αγορές. Ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε πως δε θα υπάρξει τέτοια κίνηση καθώς όλες αυτές οι διαφορετικές χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις.

«Κάποιες έχουν αρχίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης, κάποιες είναι ακόμη πίσω και είναι απόλυτα εγγυημένο πως κάθε χώρα ή κάθε μπλοκ θα προσαρμόσει τις πολιτικές του στη φάση του κύκλου στην οποία βρίσκεται», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.