ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη

15:28 - 26 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
BoE: Οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη
Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά στην προσπάθειά τους να τονώσουν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αλλά μπορούν να πετύχουν μόνο εάν οι κυβερνήσεις ολοκληρώσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υποσχεθεί και αυξήσουν τις δαπάνες εκεί που είναι δυνατό, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney.

Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που θα εκφωνήσει στη Σαγκάη στο περιθώριο της συνάντησης των οικονομικών αξιωματούχων της G20, ο Carney δήλωσε πως η πτώση στις αγορές από την έναρξη του έτους, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό «μια νέα αποτίμηση των ασθενών μεσοπρόθεσμων προοπτικών παγκόσμιας ανάπτυξης» από την πλευρά των επενδυτών, μαζί με τις ανησυχίες ότι οι προοπτικές θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν περαιτέρω.

 

Αλλά απέρριψε τις υποθέσεις ότι η υποχώρηση των τιμών των assets αντανακλά την απώλεια της εμπιστοσύνης στις κεντρικές τράπεζες, αντί να υπογραμμίζει στις κυβερνήσεις ότι έχουν αποτύχει να αναλάβουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, να τονωθεί η παραγωγικότητα και να διαδοθεί η καινοτομία.

 

«Η παγκόσμια ανάπτυξη έχει απογοητεύσει διότι η καινοτομία και η φιλοδοξία της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής δεν έχει συμβαδίσει με τα διαρθρωτικά μέτρα. Στις πιο προηγμένες οικονομίες, οι δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αναβληθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.