ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Αυξάνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια επιβράδυνση

18:06 - 26 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
G20: Αυξάνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια επιβράδυνση
Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εξετάζουν το αν πρέπει να ενημερώσουν τις παγκόσμιες αγορές πως είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες προσπάθειες τόνωσης για να ενισχύσουν την παραγωγή και να προστατεύσουν ένα όλο και πιο μεταβλητό χρηματοοικονομικό σύστημα. Σύμφωνα με ένα πρώτο προσχέδιο του ανακοινωθέντος της G20, οι κορυφαίες οικονομίες ανησυχούν πως η παγκόσμια ανάπτυξη επιδεινώνεται.

«Πτωτικοί κίνδυνοι και ευπάθειες έχουν αυξηθεί, περιλαμβανομένων αυξανόμενων ανησυχιών για μια περαιτέρω επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα», αναφέρει το προσχέδιο που έχει στα χέρια της η Wall Street Journal.

 

Όπως προσθέτει, «για να ενισχύσουμε την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε, θα εξερευνήσουμε εναλλακτικές στην πολιτική, για τις οποίες οι χώρες της G20 μπορεί να δεσμευτούν ώστε να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη και να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, επιθυμούν οι οικονομίες της G20 να εντείνουν τη δημόσια δαπάνη και να επιταχύνουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, φοβούμενοι πως η νομισματική πολιτική μπορεί να αποτύχει χωρίς περαιτέρω στήριξη.

 

Όπως υπαινίχθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι πριν τη συνεδρίαση, η G20 περισσότερο θα επαναλάβει τις προηγούμενες δεσμεύσεις των χωρών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.