ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορική συμφωνία της Αργεντινής με τα hedge funds

18:00 - 29 Φεβ 2016 | Ειδήσεις
Ιστορική συμφωνία της Αργεντινής με τα hedge funds
Σε μια ιστορική συμφωνία κατέληξε η Αργεντινή με τα hedge funds που είχαν μηνύσει την χώρα μετά τις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους κατά την προηγούμενη δεκαετία, δίνοντας έτσι τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, ο ειδικός μεσολαβητής Daniel Pollack ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής και η ομάδα των funds που είχαν μηνύσει την χώρα, μεταξύ των οποίων και το Elliot Management του Paul Singer, κατέληξαν σε μια «συμφωνία επί της αρχής» το βράδυ της Κυριακής.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Pollack ο κ. Singer συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οποία είναι ύψους 4,65 δισ. δολαρίων, τα funds θα λάβουν το 75% του συνόλου των απαιτήσεων τους, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και του κεφαλαίου.

 

Τα funds, στα οποία περιλαμβάνονται επίσης τα Aurelius Capital Management, Davidson Kempner και Bracebridge Capital, θα λάβουν αποζημίωση για τον διακανονισμό διεκδικήσεων εκτός του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης αλλά και για την κάλυψη νομικών εξόδων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της δικαστικής διαμάχης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 29 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.