ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Βουτιά στην καταναλωτική δαπάνη τον Ιανουάριο

11:26 - 01 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Βουτιά στην καταναλωτική δαπάνη τον Ιανουάριο
Οι καταναλωτές στην Ιαπωνία μείωσαν και πάλι τη δαπάνη τον Ιανουάριο, παρά τη σταθερή ανάπτυξη στην απασχόληση. Όπως σχολιάζει το MarketWatch, πρόκειται για μία ακόμη αναποδιά για μια οικονομία που ισορροπεί στο χείλος της ύφεσης.

Η δαπάνη των νοικοκυριών έπεσε 3,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους έπειτα από προσαρμογή στις αλλαγές τιμών, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε μειωθεί άλλο ένα 4,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο. Οι αναλυτές της Wall Street Journal και του Nikkei ανέμεναν μια πτώση 2,7%.

 

Η μείωση σηματοδοτεί τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα πτώσεων. Το δίκτυο αναφέρει πως το ποσοστό της ανεργίας έπεσε σε 3,2% τον Ιανουάριο από 3,3% τον προηγούμενο μήνα, αν και οι ειδικοί περίμεναν πως θα παραμείνει αμετάβλητο.

 

Μια άλλη μέτρηση ανάπτυξης της εργασίας κατέδειξε πως τον Ιανουάριο υπήρχαν στη χώρα 120 θέσεις εργασίας για κάθε 100 ανθρώπους που αναζητούσαν δουλειά, έναντι 127 θέσεων το Δεκέμβριο. Αυτή είναι η καλύτερη ανάγνωση από το Δεκέμβριο του 1991.

Τα στοιχεία ακολουθούν μια σειρά δεικτών που υπονοούν πως η οικονομία της Ιαπωνίας, η τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου, αγωνίζεται να βγει από την αδυναμία που έχει έρθει έπειτα από τη συρρίκνωση των τριών τελευταίων μηνών του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.