ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: Πολλοί περισσότεροι κίνδυνοι παρά οφέλη από ένα Brexit

11:15 - 02 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Μικρότερη οικονομική ανάπτυξη και υποχώρηση των επενδύσεων θα επιφέρει μια απόφαση υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, επισημαίνει σε ανάλυσή της η BlackRock.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της BlackRock, Philipp Hildebrand, εκτιμά ότι το Brexit επιφυλάσσει πολλούς περισσότερους κινδύνους, παρά οφέλη, και μάλιστα επισημαίνει πως σε μία τέτοια περίπτωση, η Βρετανία θα ερχόταν αντιμέτωπη με υψηλότερα ποσοστά ανεργία και πληθωρισμού.

 

Ο ίδιος εκτιμά ότι εν όψει του δημοψηφίσματος της 23 Ιουνίου, τόσο στη Βρετανία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα επικρατήσει έντονη μεταβλητότητα. «Ένα Brexit θα έπληττε τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως εκτιμούμε, ενώ μία ψήφος υπέρ της παραμονής θα καθησύχαζε τις αγορές», παρατήρησε ο Hildebrand.

 

Άλλωστε, και η στερλίνα είναι ιδιαιτέρως «ευάλωτη μπροστά στους φόβους περί Brexit», ενώ ένα αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στις βρετανικές μετοχές, σύμφωνα με την BlackRock.

 

Όπως εκτιμά η ίδια, μάλιστα, σε ενδεχόμενο Brexit, η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας θα προέβαινε, ενδεχομένως, σε μείωση των επιτοκίων ή επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.