ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινγκ: «Εσκεμμένη πολιτική ενέργεια» η λιτότητα στην Ελλάδα

15:40 - 02 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Κινγκ: «Εσκεμμένη πολιτική ενέργεια» η λιτότητα στην Ελλάδα
«Σχεδόν ως μια εσκεμμένη πολιτική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση της Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Telegraph.

Παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τίτλο «The End of Alchemy», ο πρώην διοικητής της BoE ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στην ευρωζώνη, οι χώρες της περιφέρειας δεν έχουν τίποτα απολύτως για να αντισταθμίσουν τη λιτότητα. Τους ζητούν απλώς να μειώσουν τις συνολικές δαπάνες, χωρίς να υπάρχει κάποια απαίτηση για να αντισταθμιστούν (οι περικοπές αυτές). Νομίζω πως είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα είχαμε πάλι σε μια βιομηχανοποιημένη χώρα ύφεση μεγαλύτερη από αυτήν που βίωσαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930 και αυτό είναι που συνέβη στην Ελλάδα. Είναι φοβερό, και συνέβη σχεδόν σαν μια εσκεμμένη πολιτική ενέργεια, που το κάνει ακόμα χειρότερο».

 

Ο Κινγκ ανέφερε επίσης πως «ο μόνος τρόπος για να βρεθεί ένας δρόμος επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση» είναι η Ελλάδα και άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα, αποχωρώντας ουσιαστικά από την ευρωζώνη».

 

Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βέβαιη μια ακόμα κρίση, και υποστηρίζει πως οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να έχουν «το θάρρος να αναλάβουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις» για προστασία ενάντια αυτής της κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.