ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Διακόσιες επιχειρήσεις ψηφίζουν έξοδο από την Ευρωζώνη

14:51 - 03 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Brexit: Διακόσιες επιχειρήσεις ψηφίζουν έξοδο από την Ευρωζώνη
Σύμφωνα με το Bloomberg πάνω από 200 επικεφαλής μικρών επιχειρήσεων υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που αποδεικνύει τη διάσταση απόψεων με τις μεγάλες επιχειρήσεις για το ζήτημα.

Η επιστολή στη βρετανική εφημερίδα, Daily Telegraph αποτελεί απάντηση σε παρόμοια επιστολή 36 εταιρειών του FTSE 100 την περασμένη εβδομάδα και αναφέρει το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου πρέπει να ακούσουν από τους «incubators των αυριανών success stories» και όχι μόνο από «μια μειονότητα managers των μεγαλύτερων εταιρειών της Βρετανίας».

 

«Οι επιχειρήσεις μας ακμάζουν διότι ενστικτωδώς καταλαβαίνουμε πως η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα αποτελούν κλειδί της μακροπρόθεσμης επιτυχίας μας. Απασχολούμε την πλειονότητα του εργατικού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται στην επιστολή. «Ως επιχειρηματίες, αντιμετωπίζουμε την συνεχή δίαιτα των μη απαραίτητων κανονισμών της ΕΕ που έρχονται να προστεθούν στο κόστος μας, να μειώσουν τα κέρδη μας και να αυξήσουν τις τιμές για τους πελάτες μας, χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση».

 

Η επιστολή, που οργανώθηκε από την εκστρατεία Leave.EU και υπογράφεται από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων –όπως επιχειρήσεις ταξί, catering και έναν υπνωτιστή- δείχνει την Ευρώπη των 28 ως ένα κλαμπ για πολυεθνικές εταιρείες, την ώρα που οι επιχειρηματίες «μένουν πίσω».

 

«Πιστεύουμε στο μέλλον της χώρας μας», τονίζεται στην επιστολή. «Πιστεύουμε πως η οικονομία μας μπορεί να πάει καλύτερα και να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, χωρίς να την συγκρατεί η ΕΕ, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ψηφίσουμε για να αποχωρήσουμε».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW απέστειλε επιστολή προς τους βρετανούς υπαλλήλους της προειδοποιώντας για το κόστος αποχώρησης από την ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.