ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάιμαν: Να κλείσουν όλες οι προσφυγικές διαδρομές

20:34 - 07 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Φάιμαν: Να κλείσουν όλες οι προσφυγικές διαδρομές
Στο κλείσιμο όλων των προσφυγικών διαδρομών, επιμένει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, δηλώνοντας από τις Βρυξέλλες, και σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, πως ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διαμηνυθεί σαφώς προς όλους : "Θα κλείσουμε όλες τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της Διαδρομής των Βαλκανίων. Οι διακινητές δεν πρέπει να έχουν καμία ευκαιρία".

Ο Αυστριακός καγκελάριος εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη βιωσιμότητα μιας λύσης με την Τουρκία, σημειώνοντας πως είναι καλό όταν κάποιος συμφωνεί κάτι με τον γείτονα, όμως το εάν αυτό θα κρατήσει θα το δείξει το μέλλον.


"Ολα όσα επιτευχθούν είναι καλά, όμως κανείς δεν θα πρέπει να επαφίεται σε αυτά, αλλά θα πρέπει να μπορεί να προστατεύσει και μόνος του τα εξωτερικά σύνορα", ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η ΕΕ δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τις αρχές της απέναντι στην Τουρκία, σε θέματα διευκολύνσεων στη βίζα και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.


Σύμφωνα με τον Βέρνερ Φάιμαν, εάν η Τουρκία αποδεχθεί, να μην χρειάζεται οι πρόσφυγες να έρχονται στην Ελλάδα, αλλά η κατανομή τους να γίνεται στην Τουρκία, τότε αυτό θα είναι η ρύθμιση την οποία ζητούσε πάντα η ΕΕ.


Στο ερώτημα, εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, ο Αυστριακός καγκελάριος παρατήρησε πως "το ερώτημα τα λέει όλα" και διερωτήθηκε "γιατί μου το θέτετε", προσθέτοντας πως η ΕΕ πρέπει να βασίζεται στον εαυτό της ότι μπορεί η ίδια να διασφαλίσει τα σύνορα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 07 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.