ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγας... «συνωστισμός» στις ευρωπαϊκές φυλακές

14:13 - 08 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Μέγας... «συνωστισμός» στις ευρωπαϊκές φυλακές
Ελάχιστη είναι η μείωση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη διάρκεια της τριετίας 201-2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, η Υπηρεσία Ποινικών Στατιστικών Δεδομένων του Οργανισμού (SPACE).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των κρατουμένων στις ευρωπαϊκές φυλακές, μειώθηκε στους 94 ανά εκατό θέσεις το 2014 από 99 στις εκατό που ήταν το 2011 αλλά, παρ’ όλα αυτά, στις ευρωπαϊκές φυλακές «φιλοξενούνται» σήμερα πάνω από 1.600.000 κρατούμενοι.

Η Ελλάδα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 17 από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν τον υψηλότερο υπερπληθυσμό κρατουμένων στις φυλακές τους. (Ουγγαρία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ρουμανία και Αυστρία).

Με αποτέλεσμα, όπως επεσήμανε και ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, ο συνωστισμός στις ευρωπαϊκές φυλακές να δημιουργεί τεράστια εμπόδια στην αποκατάσταση των παραβατών και την καλύτερη προστασία της κοινωνίας από το έγκλημα ενώ, όπως διευκρίνισε, αποτελεί και αφορμή για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.