ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Έξτρα κεφάλαια στις τράπεζες ενόψει δημοψηφίσματος

09:27 - 09 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
BoE: Έξτρα κεφάλαια στις τράπεζες ενόψει δημοψηφίσματος
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε πως διατείθεται να προσφέρει επιπλέον κεφάλαια στις τράπεζες κοντά στις ημέρες που θα διεξαχθεί το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit. Παρομοίως είχε σχεδιάσει να κινηθεί και στο δημοψήφισμα της Σκοτίας το 2014 αλλά τελικά δε χρειάστηκε να το βάλει σε εφαρμογή.

Όπως σχολιάζει το MarketWatch, πρόκειται για μια κίνηση που υπερτονίζει τον τρόπο με τον οποίο η κεντρική τράπεζα προετοιμάζεται για την πιθανότητα μιας αναταραχής στο χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς το δημοψήφισμα πλησιάζει.

 

Η BoE ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να διεξάγει δύο δημοπρασίες έξτρα κεφαλαίων τον Ιούνιο, επιπρόσθετα της μηνιαίας ρευστότητας που θα προσφέρει στις 7 του μήνα.

 

Η κεντρική τράπεζα συνήθως δανείζει μετρητά με τόκο στις τράπεζες μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών επαναγοράς. Τα δάνεια συνήθως διαρκούν έξι μήνες και εξασφαλίζονται από ομόλογα, υποθήκες και άλλα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών.

 

Η BoE αποκάλυψε έπειτα από το δημοψήφισμα της Σκοτίας το 2014, πως είχε καταστρώσει παρόμοιο σχέδιο για δημοπρασίες επιπρόσθετου κεφαλαίου σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι αποφάσιζαν μια απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.