ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποσύρεται από τη ρωσική αγορά ο Moody's

16:04 - 10 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Αποσύρεται από τη ρωσική αγορά ο Moody's
Ο Moody's αποσύρεται από τη ρωσική εγχώρια αγορά, καθώς οι παγκόσμιοι οίκοι αξιολόγησης έχουν βρεθεί εν μέσω διλήμματος μεταξύ των νέων ρωσικών νόμων και των δυτικών κυρώσεων.

 

Ο οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα αποσύρει τις εγχώριες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, έπειτα από «νομοθετικές αλλαγές και άλλους πιθανούς περιορισμούς» που εμποδίζουν την εταιρία να προσφέρει αξιολογήσεις σε εθνική κλίμακα μέσω της κοινοπραξίας της στη χώρα, τη Moody's Interfax Rating Agency.

Μόλις σταματήσουν οι αξιολογήσεις, η κοινοπραξία MIRA θα κλείσει, εξηγούν οι Financial Times.

 

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πλέον δραματική αντίδραση μέχρι στιγμής στο ρωσικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας. Παράλληλα υπογραμμίζει τον κίνδυνο οι χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας να απομονωθούν περισσότερο σε σχέση με τις διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα εν μέσω κυρώσεων.

 

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αξιολογήσεις, το οποίο περιλαμβάνει όρους όπως η εγγύηση για μη απόσυρση βαθμολογήσεων υπό εξωτερική πολιτική πίεση, θα μπορούσαν να ωθήσουν τους οίκους στην παραβίαση είτε των δυτικών νόμων είτε των ρωσικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.