ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήττα Μέρκελ στα δύο από τα τρία κρατίδια-Σημαντική άνοδος AfD

23:02 - 13 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ήττα Μέρκελ στα δύο από τα τρία κρατίδια-Σημαντική άνοδος AfD
Απώλειες για τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ καταγράφονται στα δύο από τα τρία κρατίδια που έγιναν οι περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία, με το λαϊκίστικο δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) να εξασφαλίζει από 11% έως και 23% των ψήφων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit polls.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία κάνει την είσοδό της και στα τρία τοπικά κοινοβούλια, ενώ οι συντηρητικοί της Μέρκελ χάνουν το ιστορικό τους προπύργιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης, όπου λαμβάνουν το 27,5% των ψήφων, ενώ πρώτο έρχεται το κόμμα των Πρασίνων με 32,3%, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησαν οι ανησυχίες που προκάλεσε η ανοικτή πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες.

 

Στην Σαξονία-Ανχαλτ, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, η AfD αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση, με 23% των ψήφων, σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη για μία χώρα όπου το ναζιστικό παρελθόν είχε κρατήσει μέχρι σήμερα στο περιθώριο της δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Η CDU εξακολουθεί να είναι εδώ πρώτη δύναμη με το 29% των ψήφων.

 

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, η φιλόδοξη αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ, η οποία έλαβε αποστάσεις από την γενναιόδωρη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, δεν καταφέρνει να ηγηθεί στο κρατίδιο που παραμένει στα χέρια των σοσιαδλημοκρατών (SPD), το οποίο εξασφαλίζει το 37,5% των ψήφων, έναντι 32,5% της CDU.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.