ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Αυστραλία

11:27 - 15 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Αυστραλία
Την αξιολόγηση «ΑΑΑ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch Ratings, με «σταθερές» προοπτικές. Επίσης, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑΑ» των ανώτερων μη εξασφαλισμένων ομολόγων της σε ξένο και τοπικό νόμισμα.

Όπως τονίζει ο οίκος, η αξιολόγηση «ΑΑΑ» υποστηρίζεται από το υψηλό εισόδημα της οικονομίας, τους ισχυρούς θεσμούς και την αποτελεσματική διοίκηση.
Η ελεύθερη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, το αξιόπιστο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής, το χαμηλό δημόσιο χρέος και η αυξανόμενη αναγνώριση του αυστραλιανού δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος επιτρέπουν στην οικονομία να προσαρμόζεται στις οικονομικές συνθήκες που αλλάζουν.


Η ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2015, σημειώνει η Fitch, ήταν οριακά χαμηλότερη έναντι του 2014, παρ' όλα αυτά, όμως, ξεπέρασε τις μέσες εκτιμήσεις του 1,8% για την αξιολόγηση «ΑΑΑ».


Ο οίκος κάνει λόγο για αναπτυσσόμενο τομέα υπηρεσιών και ισχυρές οικιστικές επενδύσεις, που βοηθούν την οικονομία της Αυστραλίας να ισορροπεί από την οδηγούμενη από τα ορυχεία ανάπτυξη, αν και η ανάκαμψη στις επενδύσεις που δεν αφορούν τα ορυχεία παραμένει άπιαστη.
Η Fitch εκτιμά ότι τα χαμηλά επιτόκια θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την ανάπτυξη της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα το AΕΠ το 2016 να διαμορφωθεί στο 2,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.