ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: «Τρικυμία» στις αγορές από τις Κεντρικές Τράπεζες

13:46 - 15 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
BlackRock: «Τρικυμία» στις αγορές από τις Κεντρικές Τράπεζες
Μερικές Κεντρικές Τράπεζες στρέφονται στην υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων με στόχο να δοθεί ώθηση στις οικονομίες των διάφορων χωρών, αλλά τέτοια μέτρα θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη, όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής στον τομέα των επενδύσεων της BlackRock, Russ Koesterich.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, ο Koesterich σημείωσε πως «το εργαλείο, στο οποίο βασίζονται πολλές κεντρικές τράπεζες, και ειδικότερα η Τράπεζα της Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποδεικνύεται πως φέρει και κάποιο σημαντικό φορτίο».

 

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) εξέπληξε τις αγορές, την 29η Ιανουαρίου, οπότε και ανακοίνωσε την εφαρμογή αρνητικών επιτοκίων για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ αντίστοιχη τακτική ακολουθεί και η ΕΚΤ, αλλά και οι κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας, της Δανίας και της Ελβετίας. 

 

Πάντως, η BlackRock «ποντάρει» στις αγορές μετοχών, με τον Koesterich να εκτιμά πως σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, οι μετοχές παρουσιάζουν μεγαλύτερη αξία από ό,τι τα ομόλογα, τα οποία - αν και ακριβά - λειτουργούν ως ασφαλές «καταφύγιο» σε περιόδους αυξημένης μεταβλητότητας. Παράλληλα, ο Koesterich είναι θετικός απέναντι στις μετοχές της Ιαπωνίας, αλλά και στις αναδυόμενες αγορές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.