ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ Νόσρα: Θα εξαπολύσουμε επίθεση στη Συρία

16:51 - 15 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Την ώρα που η Ρωσία αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τη Συρία, οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης, Αλ Νόσρα, συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, απειλούν ότι θα επιτεθούν κατά της Συρίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

"Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία υπέστη ήττα και μέσα στο επόμενο 48ωρο το Μέτωπο αλ-Νόσρα θα εξαπολύσει επίθεση στη Συρία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω του Skype διοικητής της οργάνωσης.

 

Οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία, οι οποίες άρχισαν στις 30 Σεπτεμβρίου, συνέβαλαν σημαντικά στην ανακατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πολλών εδαφών στη δυτική επαρχία Λαττάκεια και μεγάλου μέρους της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, τα οποία είχαν καταλάβει η Αλ Κάιντα και συμμαχικές της ισλαμιστικές οργανώσεις.

 

"Δεν δεσμευόμαστε" από την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Ρωσίας και των ΗΠΑ, υπενθύμισε ο διοικητής που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Οι Ρώσοι αποσύρονται γιατί στηρίζουν το καθεστώς αλλά αυτό αποδείχθηκε ανίκανο να κρατήσει τα κατακτημένα εδάφη".
"Χωρίς τις ρωσικές επιδρομές, σήμερα θα είμασταν μέσα στην πόλη της Λαττάκειας", πρόσθεσε.


Η επαρχία της Λαττάκειας, που κατοικείται κυρίως από Αλαουίτες, είναι η γενέτειρα της οικογένειας Ασαντ.
Σύμφωνα με τον εν λόγω διοικητή της τζιχαντιστικής οργάνωσης, "οι Ρώσοι δεν θα κάνουν περισσότερες θυσίες για το καθεστώς αυτό που έχει σχεδόν καταρρεύσει".

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.