ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Soros χρηματοδοτεί τους Δημοκρατικούς για να αποτρέψει εκλογή Trump

14:42 - 16 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ο Soros χρηματοδοτεί τους Δημοκρατικούς για να αποτρέψει εκλογή Trump
Τους υποψηφίους των Δημοκρατικών χρηματοδοτεί ο διάσημος επενδυτής George Soros για να αποτρέψει την εκλογή του Donald Trump στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι ο Soros το 2004 είχε ξοδέψει περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποτρέψει την επανεκλογή του George W. Bush στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο George Soros έχει δεσμεύσει ήδη περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την εκλογική εκστρατεία της Hillary Clinton και άλλων Δημοκρατικών υποψηφίων. Πρόκειται για ποσό που υπερβαίνει τα συνολικά έξοδα που είχε πραγματοποιήσει αθροιστικά κατά τις δύο προηγούμενες εκλογικές περιόδους των ΗΠΑ.

 

Ο διεθνής επενδυτής έχει κρούσει των κώδωνα του κινδύνου κατά τους προηγούμενους μήνες, αναφορικά με τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών, Donald Trump και Ted Cruz. Σε δήλωσή του την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με οργάνωση που χρηματοδοτεί για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των λατινών ψηφοφόρων στις εκλογές, αναφέρθηκε ξανά εναντίον των δύο υποψηφίων.

 

«Η οξεία αντιμεταναστευτική και αντιμουσουλμανική ρητορική που τροφοδοτείται από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών είναι βαθύτατα προσβλητική», τόνισε χαρακτηριστικά. «Θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τις αποτρόπαιες δηλώσεις και προτάσεις που ακούμε τακτικά από τους υποψηφίους Trump και Cruz», ανέφερε η δήλωσή του.

 

Η σημασία της χρηματικής στήριξης που παρέχει ο G. Soros στη Hillary Clinton υπερβαίνει το αμιγώς οικονομικό σκέλος, καθώς πλήθος δωρητών του Δημοκρατικού κόμματος ακουλουθούν κατά καιρούς τις επιλογές του. Παράλληλα ωστόσο, ο Donald Trump πιθανότατα θα στηλιτεύσει την Hillary Clinton για τις σχέσεις της μαζί του καθώς και με άλλους μεγαλοεπενδυτές.

 

Τέλος, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, υποστηρικτές του D. Trump και συντηρητικά ΜΜΕ, κατηγόρησαν τον George Soros για υποκίνηση των διαδηλώσεων στο Σικάγο, εξαιτίας των οποίων ο D. Trump ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική του εκδήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.