ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Κλείνει καταστήματα λιανικής στην Γερμανία

17:21 - 17 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Deutsche Bank: Κλείνει καταστήματα λιανικής στην Γερμανία
Σε μείωση του δικτύου καταστημάτων λιανικής στην Γερμανία σε 500 από 700 θα προχωρήσει η Deutsche Bank, προκειμένου να μειώσει το κόστος και να προσαρμοστεί στην ανάδυση του ψηφιακού τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής λιανικής τραπεζικής Christian Sewing σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, οι περικοπές είναι αναγκαίες καθώς η κερδοφορία της λιανικής τραπεζικής έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε ότι η τράπεζα δαπανά αυτήν την στιγμή 0,8 ευρώ για κάθε ευρώ σε έσοδα. Ο στόχος είναι να μειώσει την δαπάνη στο 0,65 ευρώ.

 

Την ίδια στιγμή είναι απαραίτητο να γίνουν επενδύσεις που θα βοηθήσουν την τράπεζα να ανταπεξέλθει στην ψηφιακή τεχνολογία, τους κανονισμούς των ρυθμιστικών αρχών και τα χαμηλά επιτόκια, σημείωσε ο κ. Sewing.

 

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank θα επενδύσει σε πωλητές για να επιτύχει υψηλότερο όγκο προμηθειών από την πώληση επενδυτικών προϊόντων.

 

Παράλληλα, η τράπεζα θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε ψηφιακές τεχνολογίες, σημείωσε ο κ. Sewing, λέγοντας πως υπάρχει σχέδιο για την έκδοση 72 ψηφιακών προϊόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.